Ny grundskola och grundsärskola på Ranagård

Barn- och ungdomsförvaltningen informerar Vårdnadshavare, Personal och Lärare i Jutarumsskolan, Gullbrandstorpsskolan, Frösakullsskolan, Bäckagårdsskolan och Söndrumsskolan

Halmstads kommun planerar att starta byggnationen av en grund- och grundsärskola för årskurserna F-9 i det nya området Ranagård under hösten 2021. Planen är att den nya Ranagårdsskolan ska vara färdig till höstterminen 2024. 
Bäckagårds-, Frösakulls- och Jutarumsskolan blir F-3 skolor. Idag går årskurserna F-5 på Bäckagårds-, Frösakulls- och Jutarumsskolan. När den nya Ranagårdsskolan är klar kommer Bäckagårds-, Frösakulls- och Jutarumsskolan istället att bli skolor för årskurserna F-3. Elever på Frösakullsskolan börjar på Ranagårdsskolan i årskurs 4. När Ranagårdsskolan är klar hösten 2024 kommer elever som gått på Frösakullsskolan börja i årskurs 4 på Ranagårdsskolan istället för Gullbrandstorpsskolan. De första eleverna som börjar på Ranagårdsskolan är de elever som nu går i förskoleklass. Eleverna som börjar på Gullbrandstorpsskolan till hösten 2021 kommer att gå kvar på Gulbrandstorpsskolan tills att de slutar årskurs 9. Jutarumsskolan går till Söndrumsskolan i årskurs 4. Alla elever som går på Jutarumsskolan kommer att börja på Söndrumsskolan från och med årskurs 4 när Jutarumsskolan blir en F-3 skola. Bäckagårdsskolan går till Söndrumsskolan och Ranagårdsskolan. Från och med 2024 kommer en av klasserna i årskurs 4 och en i årskurs 5 från Bäckagårdsskolan att gå till Söndrumsskolan. En klass i årskurs 4 och en i årskurs 5 börjar på Ranagårdsskolan.

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: