Måndag 14/12: SMS till alla Sveriges invånare om covid-19

Måndagen den 14 december skickas ett sms till Sveriges befolkning. Syftet är att informera om de skärpta föreskrifter och allmänna råd som då börjar gälla i hela landet.

För att spridningen av covid-19 ska kunna minska måste alla bidra, genom att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Den 14 december börjar nya skärpta råd gälla i hela landet. De innebär att alla är skyldiga att skydda sig själva och andra mot spridning av covid-19.

För att så många som möjligt ska känna till de nya råden skickas ett sms ut till alla mobilabonnenter i Sverige. I sms-meddelandet står det: ”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation”.

Informationen i meddelandet har tagits fram av MSB och Folkhälsomyndigheten, på uppdrag av regeringen. Meddelandet skickas ut av teleoperatörerna till deras abonnenter.

Inga personuppgifter har samlats in

Varken MSB eller Folkhälsomyndigheten har eller kommer att ha tillgång till ditt nummer eller dina kontaktuppgifter. De har alltså inte samlat in några personuppgifter eller abonnentuppgifter i samband med sms-utskicket. Användandet av dina personuppgifter sker endast hos din operatör.

Här hittar du Frågor och svar om sms-utskicket.

Källa: Krisinformation.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑