Ungdomar uppehöll sig olovligen i idrottshall

Nedanstående text gäller vår grannort Gullbrandstorp. Vad har det med Söndrum och göra, undrar du kanske då? Saken är den att i händelsen som följer är flertalet av de inblandade från just Söndrum. Har du koll på vad din tonåring gör på sin fritid? Tänk om det är din son som olovligen har varit på fel ställe…

(Texten nedan kommer från iGullbrandstorp.se – Gullbrandstorps samhällsförenings webbplats)

Ungdomar uppehöll sig olovligen i idrottshallen

Igår, fredag, upptäckte personal på skolan att ungdomar höll till i idrottshallen olovandes. Detta skedde vid 16-tiden. Enligt uppgift rör det sig om killar i mopedåldern från Söndrum men även ett fåtal som går på Gullbrandstorpsskolan. 

Efter de problem som varit i Haverdalshallen där ungdomar tagit sig in på helgkvällar för att hänga med kompisar väcks oro så det inte blir på samma sätt här. I Haverdalshallen har det skett vandalisering och nedskräpning och för några helger sedan ertappades ett par ungdomar på bar gärning varpå polis tillkallades och kom till platsen. 

Gårdagens händelse i Gullbrandstorpshallen kommer inte att polisanmälas men sker det igen kommer man gå vidare med saken.

Med denna info vill vi be föräldrar prata med sina barn/ungdomar samt be vuxna vara vaksamma på vad som sker i idrottshallen. Det är positivt om man kan ta sin kvällsrunda förbi skolan och idrottshallen. 

Igår skapades en ny grupp i Grannsamverkansappen Coyards som är till för föräldrasamverkan när det gäller händelser i Gullbrandstorp. Där kan man gå med om man bor på annan ort men har barn/ungdomar som vistas en del i Gullbrandstorp. Det kan vara att man har barn på Gullbrandstorpsskolan, att barnet besöker fritidsgården, att barnet har kompisar i byn, och så vidare. Detta har efterfrågats tidigare av föräldrar till barn på skolan då de inte nås via de andra kanalerna för Grannsamverkan i byn. 

Så ladda ner appen Coyards och ansök om att gå med i gruppen ”Gullbrandstorps föräldrasamverkan (grupp för boende utanför byn)”. Ange i ansökan vad du har för koppling till byn. Bor du i byn så ansöker du om medlemskap i gruppen ”Gullbrandstorp Grannsamverkan”. 

Sprid gärna denna info till barnens kompisars föräldrar, tack. 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: