Bygglov för planerad förskola i Albinsro har överklagats av grannar

Bygglov för förskola för 70 barn har överklagats

Albinsro: Byggnaden blir för hög. Det anser grannar till den planerade förskolan i Albinsro och har därför valt att överklaga bygglovet.

Planen är att förskolan i Albinsro ska stå klar under senhösten 2022, men överklagandet kan eventuellt försena bygget.

I slutet av juli gav byggnadsnämnden grönt ljus till Albinsro förskola. Nämnden såg inga hinder för att uppföra en förskola på aktuell fastighet som ligger i slutet av Gryningsvägen.

Men ett par grannar har valt att överklaga bygglovet till länsstyrelsen. De anser att förskolan blir för hög med sina nästan nio meter. Detta kommer att påverka deras utsikt och även områdets miljö.

Grannarna tycker också att det är märkligt att kommunen i planhandlingarna skriver att placeringen har valts för att skapa goda sollägen för de nya tomterna, och menar att hänsyn i stället borde tas till befintlig bebyggelse.

De är också kritiska mot den bullerskärm som ska byggas. De påpekar att fullmäktige antagit en planbeskrivning om att bullerplank inte bör användas som förstahandsalternativ då för höga plank inverkar negativt på gatumiljön och upplevelsen av trygghet.

Planen tidigare var att förskolan skulle stå klar till nästa år, men i dagsläget handlar det i stället om senhösten 2022.

Tiden är förskjuten beroende på att det ännu inte finns väg anlagd för att kunna ansluta till fastigheten och bygga förskolan, uppger Mari-Anne Öberg, planeringsutvecklare på barn- och ungdomsförvaltningen.

Martin Zetterman, projektledare på fastighetskontoret, uppger dock att överklagandet kan komma att försena bygget eftersom man inte har för avsikt att dra igång innan bygglovet vunnit laga kraft.

Förskolan ska ha plats för cirka 70 barn. Alla avdelningar ska ligga i markplan och på andra våningen blir det personalutrymme.

Källa: https://www.pressreader.com/sweden/hallandsposten/20200907/281621012738219

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑