Den olagliga trädfällningen i Tylösand – ”Skitväxter” enligt den huvudmisstänkte

Nya uppgifter från huvudmisstänkt – ska ha uppmanat bekant att ta bort ”skitväxter”

Efter att ha tigit sig igenom flera av polisförhören fick den huvudmisstänkte fastighetsägaren under torsdagens förhandlingar möjligheten att höras gällande den olagliga strandskogsskövlingen i Tylösand. Och nu ändrar han sin historia.

Den huvudmisstänkte kallade den omstridda växtligheten på kommunens mark i Tylösand för ”skitväxter” under torsdagens förhör med honom i Hallands tingsrätt.

Buskage eller träd?

Under rättegången har mycket handlat om vilken typ av växtlighet som har avverkats på området i Tylösand där den huvudmisstänkta menar att det handlar om buskage och sly och inte fullvuxen skog som åklagarsidan menar.

Åklagaren menar att växtligheten ska ha avverkats för att höja värdet på tomten genom att få havsutsikt men detta nekar den huvudmisstänkta till. Han menar i stället att han ville röja upp på marken som enligt honom var illa skött.

Namnlös bekant ska ha genomfört jobbet

Samtidigt la den huvudmisstänkta 72-åringen fram en ny förklaring till hur växtligheten har blivit borttagen: en bekant som han inte vill uppge vid namn ska ha fått i uppdrag att ta bort växterna.

Källa: svt.se/nyheter/lokalt/halland
I klippet får du höra åklagaren Klas Lundgren samt SVT:s reporter Daniel Strömbäck som har varit på plats i rättegångssalen under torsdagen.

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑