Lite om mig själv

Roger brinner för sitt närområde: ”Mitt revir”

Foto: Johan Olsson - 24halmstad.se
Foto: Johan Olsson – 24halmstad.se

Möt eldsjälen bakom den lokala satsningen

Roger Fransson är namnet på eldsjälen som vill knyta samman sitt närområde. På sin hemsida Sondrum.seSöndrums webbplats, lägger han ut aktuella händelser, information från olika föreningar, samt tar även in texter från vissa nyhetssajter.

Den sammanlänkade faktorn är att det ska vara relaterat till hans närområde Söndrum.

– Jag höll på med en hemsida på kommunen för en öppen förskola, runt 2003. Jag jobbade lite i Frontpage och så. Sen kom jag på det när jag bodde i Gullbrandstorp att det skulle vara bra att samla ihop föreningarna och företagen på ett ställe. Sajten jag driver idag täcker ända ut till Frösakull och Ringenäs också. För om man går in och kollar på Wikipedia så ingår det i Söndrum, säger Roger.

Även om allt en gång startade med en webbplats för Gullbrandstorp har han lämnat sidan bakom sig. Anledningen till detta är enkel.

– Jag bor inte där längre och kände att jag ville fokusera på min närmiljö. Så nu har jag lämnat över hemsidan till samhällsföreningen i Gullbrandstorp.

När började du med Söndrums webbplats?
– Det började väl lite mjukt 2013. Sedan tog det fart på allvar sedan 2014. Nu har jag väl ungefär cirka 550 följare, varav en stor del av dessa följer från facebooksidan Söndrums Webbplats.

Vad är det som driver dig?
– Det som sporrar är att man kan se folkets intresse, vilket man kan följa i statistiken. Sen ser man också att det växer eftersom jag får även en del mejl och information om saker som ska hända. Det är inte jättemycket men en del.

Roger driver sajten helt ideellt utan stöd från någon organisation. Istället är det han som stöttar verksamheter i Söndrum.

– Man kan lugnt säga att det är något jag brinner för, det är min hobby. Söndrum är ju dessutom lite som mitt revir nu kan man säga. Så då känner jag att jag gör en bra grej för Söndrum. Folkets hus har till exempel visat sitt intresse så jag har gjort en informationssida för dem och utökat den med information.

Förhoppningen är att webbplatsen skall bli allt mer känd och att följarantalet ska stiga.

– Det är ju alltid roligt att se att följarna blir fler och fler. Det är lite som min egokick kan man säga, säger Roger med ett skratt.

Är du ensam om att göra den här sortens hemsidor i Halmstad, eller finns det likadana för andra stadsdelar?
– Jag vet inte om det finns för några andra stadsdelar utan oftast är det ju för hela staden eller så. Sen finns det ju samhällsföreningar och vägföreningar. Men jag tror att Kvibille har något lite liknande. Det finns säkert någon enstaka till men jag känner inte till dem.
(Källa: Reportage av Johan Olsson, 24halmstad.se)

 


Halmstad 7 Dagar

hstd7dagar(1)
PÅ NYA DOMÄNER. Till hösten lämnar Roger Fransson och hans familj Gullbrandstorp för att flytta till Söndrum. Nu vill han hjälpa traktens företag och föreningar att synas genom en ny webbplats

För den som undrar lite om vad det är för en konstig filur som ”förstör” 😉 sin fritid med att sitta och göra hemsidor, så kan man läsa om det i lokaltidningen Halmstad7dagar*. I somras publicerades ett reportage som berättar lite om mig och min hobby; att göra hemsidorna Söndrums Webbplats (Sondrum.se) & iGullbrandstorp.se (har
nu slutat med iGullbrandstorp.se).
Texten nedan kommer från skärmklipp tagna från den digitala versionen av tidningen.

*Källa: Halmstad7dagar, vecka 31, 30 juli (Länk till webbplats)

Skärmklippen nedan är publicerade med tillstånd av Halmstad7dagar.

”Han ger samhällen liv på nätet”

”Roger driver lokala hemsidor för Söndrum och Gullbrandstorp”

hstd7dagar(3)
hstd7dagar(4)
hstd7dagar(5)

(Källa: http://24halmstad.se/2017/12/17/roger-brinner-for-sitt-naromrade-mitt-revir/)

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: